top of page

Wat voor kindertherapie biedt DOEN!?

Bij DOEN! wordt kindertherapie geboden waarin de ervaring centraal staat. Deze creatieve therapie wordt volledig op maat afgestemd, gebaseerd op wat je leuk vindt, waar je zin in hebt en waar jij iets van kan leren. Er zijn immers meerdere manieren om aan iets te werken, dus gaan we telkens op zoek naar wat bij jou past op dat moment!

Er zijn tal van mogelijkheden; schilderen, kleien, tekenen, knutselen en nog veel meer. Soms is het makkelijker om je gevoelens te laten zien met een werkstukje dan met praten. En daarnaast worden er ook vaak inzichten verkregen over persoonlijke eigenschappen als je samen aan de slag bent. Speel je liever spelletjes? Ook dat kan! Op een leuke manier bezig zijn met moeilijke onderwerpen, maakt het makkelijker om het de aandacht te geven die het nodig heeft.

Ook de therapie honden Odin en Illy staan klaar voor jou. Mits je dat wilt natuurlijk! De therapiehonden zijn getraind om allerlei spellen en activiteiten te doen - waar jij van kan leren. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het geven van commando’s of het lopen van een parcours van alles leren op het gebied van communicatie en assertiviteit. Maar soms is het alleen al fijn om Odin of Illy
dicht bij je te hebben of te kunnen aaien tijdens de therapie. Ook helpen ze je om meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag en persoonlijke eigenschappen. Door te leren over hondengedrag, leer je namelijk ook over jezelf!

1367.jpg

Voor wie is DOEN!?

Alle kinderen en jongeren die om een of andere reden niet lekker in hun vel zitten, kunnen terecht bij DOEN!. Wij zien bijvoorbeeld kinderen en jongeren die wat willen leren op het gebied van zelfvertrouwen, weerbaarheid en verminderen van angsten. Sommigen willen graag een betere band met hun ouders, meer grip op hun eigen boosheid of minder piekeren en lekkerder slapen. Ook kinderen en jongeren die te maken hebben gehad met verlies door scheiding, ziekte of het overlijden van een dierbare kunnen bij DOEN! terecht.

3131.jpg

De werkwijze van DOEN!

IMG_5789(1).png

DOEN! Biedt kortdurende trajecten voor enkelvoudige problematieken. Bij twijfel of uw hulpvraag past binnen onze mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Voor het aanmelden voor onze kindertherie gelieve ook vrijblijvend contact op te nemen via het contactformulier. Wij nemen dan telefonisch contact met u op voor een kort inhoudelijk gesprek en het plannen van een intake.


Elke therapie is anders, daarom is het niet mogelijk om vooraf precies aan te geven hoeveel sessies er nodig zullen zijn. Te denken valt aan ongeveer tien sessies, maar meer of minder is niet ongebruikelijk.


Middels oudergesprekken vindt er terugkoppeling plaats, zoveel als passend is bij de leeftijd en problematiek. Ook kunnen er sessies met ouder en kind samen gedaan worden. Verandering vraagt immers vaak de inzet van zowel het kind of de jongere als de ouders of het gezin als geheel.

 

Kosten:

50,- intake, 45 minuten

85,- per individuele sessie van een uur (mogelijk deels vergoed) 

bottom of page