top of page

Activiteiten met honden

Peuter snuffeluurtje

Het open einde karakter van sensopathisch spel herkennen wij ook in de interactie met honden. Een hond geeft zonder te oordelen reactie op jouw gedrag. Hij heeft geen verwachtingen en reageert enkel op neutrale wijze op wat er gebeurt in het hier en nu. En daar kun je veel van leren! En wat is er nou sensopathischer dan met je handen aaien over de warme wollige vacht van een hond? Zodoende vormen ook de activiteiten met honden een plezierige ontwikkelingsgerichte ervaring. Onderstaand treft u meer informatie over de geboden activiteiten met honden bij DOEN!

Het peuter snuffeluurtje is een uur lang vol met interactie met Illy, de knuffelige poedel van DOEN! De activiteiten bestaan uit contact met de hond (aaien, commando geven, etc), spel samen met de hond, een creatieve activiteit met sensopathische insteek die te maken heeft met honden, educatie (hoe verzorg je een hond? waar mag je aaien? etc), en andere activiteiten die plezierig zijn voor zowel hond als kind. Dit uurtje is geschikt voor alle peuters met interesse in honden/dieren, maar is in het bijzonder ook geschikt voor kinderen die een nare ervaring hebben gehad met een andere hond, bang zijn voor honden, of juist te vrij zijn in contact met honden.

Voor wie:

Het peuter snuffeluurtje is geschikt voor peuters vanaf 2 jaar. Zij dienen begeleid te worden door een volwassene. Er dient vooraf gereserveerd te worden.

Kosten:

€12,50 per kind

Workshops met honden

Regelmatig organiseren wij workshops met honden. In sommige gevallen zijn dit workshops waarin uitsluitend gewerkt wordt met de honden van DOEN! en in andere gevallen zijn het workshops waar kinderen aan deel kunnen nemen met hun eigen hond, of indien gewenst met een andere hond uit hun eigen omgeving. Uiteraard is het ook beperkt mogelijk om bij deze workshops gebruik te maken van de honden van DOEN!

Voorbeelden van workshops zijn:

- Hond & kind in spel

- Clicker training voor kids

- Parcours met je hond

Voor het actuele aanbod en reserveren gaat u naar reserveer kinderactiviteit.

Voor wie:

Kinderen van 6 t/m 12 jaar met affiniteit voor honden.

Chill out met Illy

Wekelijks is er een speciaal uurtje voor kinderen die zich graag meer op hun gemak willen gaan voelen in de aanwezigheid van honden. Tijdens dit uurtje is poedel Illy aanwezig en gaan we samen op zoek naar de mate van contact met Illy die voor het kind op dat moment haalbaar is. Misschien heb je in eerste instantie nodig dat ze in de bench zit, of aangelijnd is en voelt het later oke als ze los is maar op haar plaats blijft, of misschien durf je toch al eens dicht bij haar te komen of iets van haar te vragen. Ondertussen mag je knutselen en spelen met varierend aanbod. Niks moet en veel mag.

Voor wie:

Deze activiteit is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud met angst voor honden. Ouders/begeleiders mogen gratis mee. Eventuele broers/zussen/vrienden/vriendinnen zonder angst voor honden, mogen ook mee komen om te knutselen en interactie met Illy te hebben. Voor hen dient dan ook gereserveerd te worden. Reserveren kan bij reserveer kinderactiviteit.

Als de angst voor honden nog te groot is om deel te kunnen nemen, kunnen we eerst individuele contactmomenten plannen om het op te bouwen. Neem hiervoor contact op via info@doendoetgoed.nl of telefoonnummer 06-19771825.

Kosten:

€10,- per kind

LET OP: dit betreft geen therapie of training. Het is een ontspannen manier om steeds meer contact op te bouwen met Illy en te wennen om in de aanwezigheid van een hond te zijn en misschien zelfs iets met de hond te doen. Er is de mogelijkheid voor kinderen om stappen hierin te zetten, maar er wordt niet zozeer met doelen gewerkt. Indien er meer nodig is luidt het advies om elders therapie te volgen.

IMG_4700.jpeg
IMG_4496_edited.jpg
IMG_4715.jpeg
bottom of page