top of page

Wie zijn wij?

 

 

Tijdens mijn werk als basis psycholoog merkte ik al gauw: “ik wil minder praten en meer doen!”. Zodoende heb ik me omgeschoold (2010-2013) tot creatief therapeut en heb ik me verdiept in alle mogelijkheden van o.a. sensopathisch spelen. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat bijna alle kinderen die voor therapie komen, behoefte hebben aan minder druk op prestatie en meer behoefte hebben aan creativiteit, samenwerken en ervaringsleren. Bij mij ontstond de wens om een ruimte te creëren waar ieder kind terecht kan om relatief ongeremd te kunnen spelen, ontdekken en leren. Door de juiste aandacht te bieden aan het spel van kinderen kan er preventief al veel winst behaald worden op het gebied van o.a. zelfvertrouwen, creativiteit en weerbaarheid. Zodoende is het atelier en de kliederruimte van DOEN! ontstaan.

 

DOEN! biedt een inspirerende ruimte voor jou. En voor alles geldt; IEDEREEN kan het! De dingen die we maken bij DOEN! hoeven niet mooi te worden en je hoeft geen kunstenaar te zijn. Dat ben ik ook niet. Als je sensopathisch gericht bezig bent, ben je automatisch bezig met contact maken, met vormgeven, met jezelf uiten, met ervaren en veranderen. Allemaal dingen die jou helpen om te leren en lekker in je vel te zitten.


Bij DOEN! staat de ervaring centraal en dat doen we niet alleen met sensopathisch spel maar ook met onze bezoekhonden Odin en Illy. Een hond praat niet; dus je wordt vanzelf uitgedaagd om zonder woorden contact te maken en andere manieren van communiceren te vinden. Zij houden zich vooral bezig met wat jij doet, niet wat jij zegt. En dat is precies wat wij nastreven bij DOEN!. De bezoekhonden zijn alleen aanwezig bij de activiteiten waarbij expliciet omschreven staat dat de honden erbij zullen zijn.

Yvonne

In 2013 kwam Odin als puppy bij mij en mijn man wonen en sindsdien zijn Odin en ik dikke maatjes. Ik heb hem zien uitgroeien van een actieve speelse jonge hond tot een evenwichtige kameraad die lief is voor mijn kinderen. Inmiddels is Odin al een echte senior, waardoor hij veel rust uitstraalt. Maar met voldoende dutjes op een dag voelt Odin zich zo vitaal als een jonge hond. Rennen en spelen doet hij nog maar wat graag! In 2020 hebben we samen de sprong gewaagd en zijn begonnen aan de opleiding ‘Zorgverlener met therapie hond’. Twee jaar lang heeft Odin met mij therapie gegeven aan kinderen en nu wordt hij ingezet als bezoekhond. Odin is een Rhodesian Ridgeback: een hond die je misschien niet typisch als therapie hond zou verwachten. Maar Rhodesian Ridgebacks staan erom bekend dat ze bijna elke hondensport wel kunnen uitvoeren, heel rustig kunnen zijn en lekker tegen je aan willen liggen, maar ook heel actief kunnen bewegen: eigenlijk gewoon van alles wat! Het leuke aan Odin is dan ook zijn brede inzetbaarheid. Hij kan je nabijheid bieden en troosten, hij kan spelletjes spelen en lekker samen gek doen. Hij past zich aan jou aan! Zonder oordeel reageert hij op wat jij doet, en daar kun je veel van leren.

Illy

Illy zocht in de zomer van 2022 een nieuw baasje. Ze is geboren in het fok programma van het Belgische blinden geleide centrum. Zij heeft in een gastgezin gewoond, die haar door een zorgvuldige opvoeding klaarstoomde voor de opleiding tot blinden geleide hond. Zij zou deze opleiding gaan volgen wanneer zij 1,5 jaar oud was, maar omdat zij erg klein is voor een poedel en weinig weegt heeft zij te weinig 'body' om een blinde te kunnen begeleiden. En zo werd een andere werkplek voor Illy gevonden bij DOEN! Het leuke is dat zij heel anders is dan Odin. Met haar kleine postuur en fluffy vacht heeft ze een hoog knuffel gehalte, ze is gek op ballen en altijd in voor wat vermaak, soms een tikkeltje angstig, en altijd blij om geknuffeld te worden.

Odin

2229.jpg
IMG_8936_edited.png
bottom of page